fbpx

BusinessFit

Fitte medewerkers houden het ziekteverzuim laag en de teamgeest hoog. Op de werkvloer zelf is er vaak weinig lichaamsbeweging. Naast het stimuleren van werknemers om met de fiets naar het werk te gaan, te wandelen in de pauze en de trap te nemen in plaats van de lift, kun je jouw medewerkers meer bieden door hen deel te laten nemen aan BusinessFit van Tough Love.

Onderzoek

Uit onderzoek van TNO blijkt dat medewerkers beter presteren als ze mentaal en fysiek in balans zijn. Het ziekteverzuim onder sportende werknemers ligt lager en herstel na ziekte is hoger. Daarnaast is de arbeidsproductiviteit hoger onder sportende werknemers. Een bijkomend voordeel is dat sporten zowel het teamgevoel als de persoonlijke motivatie van medewerkers een impuls geeft.

Mijn eigen ervaring

In de 12 jaar die ik in militaire dienst heb gezeten, heb ik altijd in een team gewerkt. Ik ben onder aan de ladder begonnen als teamlid en ben door de jaren heen gegroeid naar teamleider. Door deze militaire ervaring weet ik dat het ‘ons’ of ‘samen’ gevoel van groot belang voor de prestaties van het team. Dit heb ik zowel ervaren als teamlid en als eindverantwoordelijke. In militaire dienst noemen ze dit ‘esprit de corps’ wat door het woordenboek vertaald wordt met:  De gemeenschappelijke geest die bestaat in de leden van een groep die zorgt voor inspiratie, enthousiasme, toewijding en sterk respect voor de eer van de groep. Hoe hoger dit gevoel aanwezig is, hoe hoger ook de prestaties zullen zijn op de werkvloer.
Daarnaast weet ik hoe vervelend het is als medewerkers (langdurig) ziek zijn, terwijl dezelfde klus geklaard moet worden, maar nu met minder mankracht. Daarom is het belangrijk om te investeren in gezonde werknemers en het team gevoel.

Voor de werkgever:

  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Minder ziekteverzuim
  • Betere arbeidsprestaties
  • Snellere re-integratie

Voor de werknemer

  • Minder stress
  • Beter bestand tegen ziekten
  • Gezonder lichaam & meer energie
  • Minder (psychische) klachten

Wil jij ook een gezonde levensstijl onder je medewerkers stimuleren zonder een dure fitness ruimte in te richten, kies dan voor BusinessFit van Tough Love. Dit is een dienst waarin we een sportprogramma op maat maken. Variërend van hardlopen in de lunchpauze tot een circuit training waarin naast bewegen ook het samenwerken een belangrijke rol heeft.Neem gerust vrijblijvend contact op om meer te weten te komen over BusinessFit.

Bron:                                                                                                                                                 
https://www.10000stappen.nl/uploaded/TNO%20Arbeid%20rapport.pdf

Foto:
Ron Jansman

×